True&Local №9. Бессарабія у Le Silpo
Фестиваль локальної гастрономії True&Local відкриває нові регіональні смаки на карті України. ⛵️ Цього разу ми в Одесі. Протягом двох днів фестивалю будемо досліджувати і святкувати Бессарабську гастрокультуру. Гастрономічна Бессарабія – це південь Одеської області, її придунайська частина. Думаєте, там той самий форшмак і тюлечка, що й в Одесі? Ось і ні. Мірудія, сиров’яли, мед, овеча бринза, паприка, баранина, болгарські перці і баклажани. І це лише початок. Що буде на фестивалі? ФЕРМЕРСЬКИЙ МАРКЕТ 29 фермерів Лавки Традицій та нові виробники з Бессарабського регіону привезуть свої сири, ковбаси, соуси, спеції, тушенку, дунайські овочі та сезонні новинки. Кожен продукт можна продегустувати, познайомитися з виробником і все у нього розпитати. 索 ФЕСТИВАЛЬНЕ МЕНЮ Сільпо Resto розробляє спеціальне меню для гостей фестивалю. Переосмислять місцеві бессарбські страви і приготують традиційні спеціалітети. ГАСТРОІНТЕРАКТИВ - 6 майстер-класів від одеських шефів та виробників Лавки Традицій. Послухаємо шефів одеських ресторанів – Олександр Йоурз (Yourz Bistro), Андрій Величко (ресторан Провінція і компанія Mise en place), Ніка Лозовська (ресторан Dizyngoff) - Лекція про сири, розрізання сирної голови і дегустація від формажьє Чізарні – Романа Хаєцького - Чайні церемонії із травником у четвертому поколінні Вадимом Жигуном 18-19 версеня Фестиваль відбудеться у Le Silpo, вул. Генуезька, 24б в Одесі. Вхід вільний.