Історія посуду. Тематична екскурсія музеї
Невгамовний 21 століття змушує нас поспішати в усьому, і навіть таку першочергову потребу, як прийом їжі, ми дуже часто задовольняємо в поспіху, на ходу. Елементарно немає часу, щоб насолодитися смаком ранкової кави, неспішно пообідати з декількома змінами блюд, оцінити гармонійне поєднання смаків і квітів на столі, помилуватися красою посуду. Тим часом, в питанні ставлення до трапези нам є чому повчитися у наших предків. Їжа не просто тамувала фізичний голод. Її приготування, сервіровка і подача були пов'язані з певними установками і традиціями, які знайшли відображення в мистецтві. Античний посуд, європейську порцеляну, італійська майоліка і натюрморти голландських майстрів змусять по-іншому поглянути на звичайний обід або вечерю. Запрошені на нашу тематичну екскурсію "Історія посуду" Під час екскурсійна прогулянка по музею Ви дізнаєтеся: ️ Що таке бенкет в розумінні стародавніх греків? ️ Який присмак має знамените грецьке вино ? ️ Що ховається за зображенням їжі на голландських натюрмортах? ️ Яка гастрономічна манія охопила Європу в 18 столітті? Екскурсію проводить науковий співробітник #WEartMuseum @ Ольга Дзерик 17 і 18 жовтня (субота і неділя) ⏳ 12:00 100 грн (загальний) 50 грн (учні, пенсіонери) Квитки можна придбати в касі музею. Пушкінська, 9 Зважаючи дотримання карантинних заходів, просимо всіх гостей надеватьзащітние маски.