Антропологія їжі: від дієт до канібалізму
Харчування є найважливішим фактором не тільки біологічного, але й культурного буття людства. По відношенню до їжі можна визначити особистість, підлогу, настрій, релігію, темперамент і національність. Правила споживання їжі, релігійні норми, історичні епохи і багато іншого відігравали важливу роль в тому, як і що ми сьогодні їмо або не їмо. На лекції дізнаємося: - що спільного у модних дієт і релігійних постів; - як харчувалися в античності і в середні віки; - як описують українську кухню письменники і при чому тут відьми; - чому ми їмо те, що нас вбиває; - як війна і голод змінюють підхід до їжі; - навіщо зомбі їдять мізки; - чому одного разу виправдали канібалів і як пов'язані мораль і їжа; - які найстрашніші і дивні блюда ви можете спробувати, подорожуючи по світу; - як харчування творить міфологію і які міфи про їжу живуть в нашій свідомості. - І нарешті ви дізнаєтеся чому мама готує краще (але це не точно) і було раніше все якісне і натуральне. Лектор Михайло Козаков - культуролог, вміє говорити просто про складні речі. Досліджує масову культуру, міфологію, теорію шляху героя. Читав лекції на різноманітні теми від казок братів Грімм до історії чуми і міфології «Зоряних воєн». Ціна: 100 гривень Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/N9TRFmeqAX9qh7mA9 До речі, щоб не пропускати заходи Вітальні, радимо підписатися на наш телеграм-канал: https://t.me/HubLivingroom