События в Одессе 24 липня 2021

Очний курс: "Основи практичної дієтології та нутриціології"

24 липня 2021, 10:00
категория: семінар/тренінг
2000 грн
место: Адреса проведення (уточнюється при реєстрації)

Базовий фундаментальний курс Вартість курсу 2000 гривень * Діє попередній бронь місця Викладач: лікар дієтолог-ендокринолог. Більше 10 років практики Розклад : 24 липня з 10:00 до 15:00 25 липня з 10:00 до 15:00 По закінченню - диплом + додаток НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА: 1️⃣ Анатомія і фізіологія шлунково-кишкового тракту. • Принципи здорового функціонування травної системи. • Фізіологічні основи перетравлення їжі. Розщеплення харчових речовин. Що до чого розщеплюється перш, ніж потрапити в кров. • Всмоктування поживних речовин. Механізми всмоктування різних речовин їх роль в регуляції швидкості засвоєння їжі. • Ферменти: види і їх роль у розщепленні їжі. • Гормональна регуляція травлення. 2️⃣ Білки як основа життя. • Функції білків в тілі людини, види білків (колаген, еластин, хондроїтин та ін.) Їх утворення і розпад. • Будова білків: замінні і незамінні амінокислоти. Їх роль в організмі людини. Зміст і співвідношення різних амінокислот в продуктах харчування. • Види білків в харчовому раціоні: рослинні і тваринні білки. Їх схожість і відмінність. Переваги та недоліки різних харчових джерел. Особливості засвоєння. • Метаболізм білка в організмі людини в залежності від віку, статі та інших факторів. Розрахунок добової потреби організму в білку. Розрахунок кількості надходить білка з продуктами харчування. 3️⃣ Жири. • Найважливіші функції жирів. • Види жирів: ендогенні та екзогенні.• Будова жирів: насичені і ненасичені ліпіди, їх особливості. Незамінні жирні кислоти. Омега-3, омега-6, омега-9 - їх властивості, хімічні закономірності. Норми споживання, вміст у продуктах. • Особливості метаболізму, що містять жири. Види жирів в продуктах харчування. • Корисні і шкідливі жири. Точка димленія для всіх видів жирів-як один з базових показників якості харчування людини. • Жири в тілі людини. Холестерин: функції, види - поганий і хороший. Вчимося читати аналізи. • Розрахунок норм споживання різних видів жирів. 4️⃣ Вуглеводи - основа метаболізму. • Функції вуглеводів, їх вплив на організм, користь і шкода. • Класифікація: види вуглеводів в залежності від кількості мономерів. «Нульові» вуглеводи - необмежене споживання. Швидкі і повільні вуглеводи: приховані й очевидні. • Особливості засвоєння вуглеводів, базові основи метаболізму глюкози. • Фруктоза: особливості її метаболізму. • Розрахунок норм добового споживання різних вуглеводів. 5️⃣ Вітаміни та мікроелементи. • Класифікація вітамінів. • Зміст в продуктах харчування. Руйнування і збереження вітамінів при термічній обробці (нагрівання і заморожування). • Норми споживання всіх вітамінів. • Способи визначення вмісту вітамінів в тілі людини. • Дефіцити, зовнішні ознаки, аналізи. Способи їх корекції. • Надлишок вітамінів - небезпечні стану для здоров'я людини.• Мікро і макроелементи. Роль у підтримці здоров'я человека.Взаімное вплив мікронутрієнтів один на одного. • Харчові джерела йоду, цинку, заліза, селену та інших мікро і макроелементів. Особливості засвоєння в шлунково-кишковому тракті. • Добова потреба життєво важливих речовин. Вчимося читати аналізи. 6️⃣ Вода. • Питна і мінеральна. Правильне вживання води. • Класифікація мінеральних вод. Розбір найбільш популярних джерел лікувальних вод. Їх хімічний склад. І вплив на здоров'я людини. • Норми споживання води їдальнею і лікувальної. Золоті правила розрахунку, з урахуванням різних факторів. • Хронічна гипогидратация - її ускладнення. Водно-електролітний баланс. • Набряки - найбільш часті помилки і справжні причини, правильні способи боротьби з ними. • Поширені міфи про воду. 7️⃣ Практична робота. • Антропометрія. Типи статур людини і їх особливості набору ваги. Об'єктивні та суб'єктивні ознаки. Відпрацювання практичних навичок. • біоімпедансний аналіз тіла - діагностика складу тіла людини - співвідношення води, м'язової та жирової тканин. • Формули розрахунку всіх необхідних параметрів. Готові таблиці. 8️⃣ Практична робота. Калорії. • Основний обмін- визначення. Способи розрахунку. • Активність людини і підрахунок калорій. • Як знизити / набрати і втримати вагу без підрахунку калорій. 9️⃣ Практична робота. Конструктор діетолога.Вистраіваем основи здорового харчування.• Вчимося створювати базові співвідношення збалансованого харчування. • Здорові харчові формули

Афиша события — Очний курс: "Основи практичної дієтології та нутриціології" в Адреса проведення